Медии

Вестниците: Паразити, кражби и пряка демокрация

от автор

0 коментара Още избрани

Водещата тема на „Банкеръ“ са паразитните административния структури. Вестникът посочва ембламатичния пример за контрола върху трудовата дейност, възложен на 14 администрации.

„Капитал“ отново предлага политическо обобщение в темата на броя, този път посветено на инициативата на президента Росен Плевнелиев за референдум. Според Алексей Лазаров така държавният глава връща смисъла в политическия дебат.

Галя Горанова пише в „Сега“: „Предложението на президента няма шанс да мине в парламента, но парата вече задейства свирката. Оформят се лагерите на демократите и недемократите …
Идеята на президента за референдум по изборни въпроси се явява нещо като продължение на антиправителствения протест с мирни средства. Не знам кой му подсказа хитрия ход и дали има връзка с някои нови съветнически назначения на „Дондуков“ 2, но не допускам, че е негова персонална приумица.“ (Тя вероятно има предвид Кристиан Таков, който стана съветник през декември).

61428 кражби са извършени през миналата година, а 40 хиляди са неразкрити, съобщава „Преса“ във водещата си новина. В много села хората се оплакват, че не смеят да излязат.

Рейтинговата система за оценяване на университетите е окупирила първите страници на вестниците.  Най-доходно е да учиш медицина и информатика, избира за акцент „24 часа“.

Със списък от 34 български граждани, които имат приходи от лихви в размер на 2,3 млн. швейцарски франка по сметките си в банки в Швейцария, разполага Националната агенция за приходите, съобщи в парламента министърът на финансите Петър Чобанов. В началото на 2010 г. стана ясно финансовото министерство на Германия е купило магнитни носители с информация за хора, притежаващи сметки в швейцарски банки, припомни Чобанов. Данни от Германия не са постъпвали, но Швейцария е изпратила информация до НАП за 34 български граждани и техния доход от лихви. Според швейцарските правила тези лица, които не искат самоличността им да бъде разкрита, подлежат на облагане с данък в Швейцария. Това накарало нашенците да пожелаят самоличността им да бъде разкрита. Новината е в „Стандарт“ и други вестници.

Свързани текстове

Вода Няма лесен изход от калпавата концесия за „Софийска вода“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *