Новини, Медии

“Труд”, “24 часа” и news.bg с нов собственик

Президентът на “МАГ адвъртайзинг” Красен Кралев купи 87% от акциите на “Уеб медия груп” (собственик на news.bg, topsport.bg и др.). Купувачът е придобил контролния пакет чрез две сделки на фондовата борса. Били за изтъргувани 1.23 млн. акции от капитала на “Уеб медия груп”, съобщава “Капитал”. Пазарната капитализация достигна до 1.7 млн. лева. (Вероятно намаляването на цената спрямо първоначалната висока цена и известен тласък от последните сделки в онлайн брайнша е довело да финализирането на прехвърлянето. “Уеб Медиа Груп” се продава отдавна.)

“Про нюз България” АД ще бъде официалният купувач на “Медийна група България – Холдинг” (MГБХ) ООД. Това става ясно от сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), съобща също “Капитал”. Съдружници в компанията са Венелина Гочева и адв. Димитър Димитров, бивш изпълнителен директор на “Феста холдинг”, собственост на Петя Славова. Тя е и мажоритарен собственик на Инвестбанк, основен кредитор на “Медийна група България холдинг” чрез фирмата на Гочева “Про нюз”. Сделката бе очаквана.

От днес до 31 декември вече ще работим за собствените си бюджети, тъй като досега сме се трудили, за да осигурим приходите на държавата. През 2013 г. в България на 1 май ще празнуваме и Деня на данъчната свобода, отбелязва “Сега“.

Финансовият министър Калин Христов смята да играе пас по въпроса за облагането с данък от 10% на авансово изплатените лихви по депозити в края на 2012 г., пише “Труд“. Правителството призна в становище, че облагането е незаконно. Чака се становището на Конституционния съд.

До 31 май се очаква да бъде внесен детайлният иск на руската фирма “Атомстройекспорт” по делото срещу НЕК за 1,250 млрд. евро, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев на пресконференция в Министерския съвет. Преди около 3 месеца арбитражното дело е преместено от Париж в Женева, каза още Василев, цитиран от “24 часа“.

Цитат на деня

“В Унгария беше изключително безпроблемно. Никой не ни е поискал комисиони например. Доколкото си спомням, тук валяха всякакви “атрактивни” предложения, когато ние участвахме по програмата “Конкурентоспособност”. И нашата компания не беше класирана…

Дори изпитвам известна доза съжаление и ми е мъчно за България, защото се оказа, че имаме много способни хора, но те се появяват случайно или само за кратко. За съжаление като общество все още не успяваме да излъчим най-добрите и най-способните сред нас.”

Пламен Бобоков пред “Капитал Дейли

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *