Физическият убиец на Илия Павлов е вече в затвора, сензационно съобщава „Стандарт“. Най-вероятно като екзекутор на боса на „Мултигруп“ ще бъде посочен член на бандата на Килърите. Павлов бе убит преди 10 години, непосредствено след като беше пререгистрирал компанията си и бе решил да й даде енергийна насоченост. Основните версии за убийството бяха свързани с дейността му в Сърбия и с дългове. След смъртта му милиардната империя на практика се разпадна.

150 млн. лева за 20 години ще спести заводът за боклук на София, пише „24 часа„. До края на марта трябва да бъде избран изпълнителят на завода за механично и биологично третиране на отпадъците, стана ясно след като екоминистърът Нона Караджова и кметът Йорданка Фандъкова подписаха споразумение за 192,6 млн. лева по програма „Околна среда“. Компостиращите инсталации в местността Хан Богров се строят. Проектът е с обща стойност 360 млн. лв., от които 300 млн. лв. са безвъзмездно европейско финансиране.

Пореден спор за парите за автомагистрала „Тракия“ се разгоря вчера в Казанлък на среща, организирана от частни фирми, подизпълнителки на последния, четвърти участък от аутобана от Ямбол до Карнобат. Близо 9 месеца фирмите не са получавали пари за свършена от тях работа. Сумата вече надхвърля 20 млн. лв., пише „Труд“., Водещият партньор в сдружението – „ПСТ холдинг“, ще разчита на банков заем от 40 млн. лв., за да се разплати, пише „Капитал Дейли„. По договор трасето от 49 км между Ямбол и Карнобат трябва да бъде изградено за 209 млн. лв., от които до момента са разплатени 165.5 млн. лв. Оставащите 44 млн. лв. ще бъдат плащани от пътната агенция поетапно. Но вестникът допуска, че те няма да стигнат, тъй като предстои полагането на циментова стабилизация и асфалтиране на 25 до 30 км, което е най-скъпата част от проекта. Срокът бе удължен до края на май и има опасност да се забави пускането на магистралата.

Данъчни проверки за фирмите, които вече нямат право да събират екотакси за покупка на коли, поискаха от Българската асоциация по рециклиране (БАР). Причината е, че както “Труд” писа, към момента само две дружества имат разрешение да вземат таксите – “Българска рециклираща компания” и “Ауторек”.