Промени в защитата на лични данни (с д-р Невин Фети)

Промени в защитата на лични данни (с д-р Невин Фети)

89.00лв.

София, Новотел София, бул. Цариградско шосе 115Н, зала Европа

28 февруари,14:00-17,30 часа

Лектор: д-р Невин Фети

Цената включва: такса участие, материали за писане, сертификат, възможност за предварително задаване на въпроси (седмица преди събитието), кафе-пауза

Моля, запознайте се с общите условия

Изчерпан

Категория: Етикет:

Описание

Прилагането на GDPR e процес, който не приключи на 25 май 2018 г. Все още има много неизяснени казуси, както и примери за неправилно прилагане на регламента (например, при обработване на лични данни с цел персонализирана реклама). Надзорните органи в редица европейски страни вече започват да се произнасят по жалби на граждани, с което се създава практика по прилагането на GDPR. КЗЛД публикува първите си становища.

У нас предстои да се обнародват промените в Закона за защита на личните данни, които допълват регламента. Кои са новите моменти и най-често срещаните практически казуси ще научите на 28 февруари, ако посетите Бизнес тема: Промените в защитата на лични данни.

Този форум е с участието на д-р Невин Фети, преподавател по право и съветник по правните въпроси на президента. Състои се от две лекции и секция въпроси и отговори. Участниците ще получат допълнителен материал.

ПРОГРАМА
28 февруари 2019 г. /четвъртък/

14.00 – 15.30 Новата правна уредба в областта на защитата на личните данни – приложно поле, основни понятия, принципи и основания за обработване

(Приложно поле на Общия регламент относно защитата на данните и на Закона за защита на личните данни; понятията „лични данни“, „обработване“, „администратор“, „съвместни администратори“, „обработващ лични данни“, „трета страна“ и „получател“; прилагане на принципите, свързани с обработване на лични данни; определяне на приложимото основание за обработване на „обикновени“ и специални категории лични данни)

15.30 – 16.00 Кафе пауза
16.00 – 17.30 Особени случаи на обработване на лични данни

(Обработване на лични данни в трудовия контекст; обработване на единен граждански номер и личен номер на чужденец; обработване на лични данни, свързани с присъди и нарушения; обработване, за което не се изисква идентифициране; обработване за целите на директния маркетинг; автоматиризано вземане на индивидуални решения и профилиране)

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.