Икономическа медия

Вестниците: Орешарски внася вице от Германия

от автор

0 коментара Новини

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор “инвестиции” в правителството на Пламен Орешарски, твърди “Труд”. Той има и германско гражданство, от което трябва да се откаже, за да поеме поста.

Според членове на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите през летния туристически сезон ще бъде отчетен ръст до около 3-4%, а последната прогноза на икономическото министерство е за до 4% увеличение. Ако това се случи, означава, че темпът на нарастване в сектора ще бъде забавен, пише “Капитал Дейли”. Най-много туристи се очакват от Русия и Украйна.

Оливър Рьогл е новият главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк България и поема поста от 1 август,  съобщават повечето медии. “Капитал Дейли” използва повода, за да обобщи и други рокади по върховете – Димитър Вучев влиза в надзора на Токуда. А Стоян Александров вече не е председател на Надзорния съвет на Търговска банка Д.

В протяжение на 125 километра от магистрала “Тракия”, минаващи през Ямболска и Сливенска област, няма бензиностанции, тоалетни и заведения, пише “Труд“, който описва и положението по другите магистрали.

Фирмата-изпълнител на строителството на “Дунав мост 2” при Видин-Калафат – испанският консорциум FCC Construccion, предаде съоръжението на строителния надзор на Проекта, остава само акт 16, съобщава “24 часа”.

Докато се занимаваме с мегаломански проекти като АЕЦ “Белене”, за който Богомил Манчев обяснява в интервю за “24 часа”, че ще продава тока на свободния пазар, ще останем без лекари.

С космическите 50 бона на месец клиники от Западна Европа изкушават лекарите ни, пише “Стандарт”. В Швейцария дават близо 17 000 евро на бг психиатри. 23 000 евро за наши патолози пък предлагат в Белгия. Малко по-скромни са клиниките в Германия, Англия и Дания, които примамват медиците ни с оферти от по 15 000 евро заплата на месец, плюс безплатни езикови курсове.
В същото време у нас опитни медици работят за по 1000 лв. на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *