samНовият Samsung Galaxy Tab 4 ще бъде по-лек от предшественика си – 130 грама, и по-тънък – 7.9 мм, стана ясно при представянето му в Ню Йорк. Неговият петинчов Super AMOLED дисплей е Full HD и е защитен със стъкло Gorilla Glass 3. Oперативната памет е 2GB. Предвидени са версии с 16GB, 32GB и 64GB памет.

Предлага се в два варианта на процесор – четириядрен 1,9GHz Snapdragon 600 процесор на Qualcomm или с oсемядрен 1,6GHz Exynos 5 Octa. Предполага се, че у нас ще се продава първият вариант.

Голямата разлика на новия телефон в сравнение с предшественика му е камерата, всъщност това са две камери, които могат да се използват едновременно – 13-мегапикселовата задна камера и 2-мегапикселова предна камера, предназначена за видеоразговори. Телефонът идва с множество допълнителни софтуерни подобрения, в това число дигитален преводач. Друга новост е система за сигурност „Knox”, разделяща личните данни от професионалните.

Премиерата на Galaxy S 4 в магазинната мрежа е през следващия месец и до края на април той ще се продава в над 155 страни по цял свят, включително в България.