На последното си заседание кабинетът в оставка е обсъждал увеличение на доходите, става ясно от публикувана стенограма.

„Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде във всяко едно говорене. На хората им омръзна да се дрънкаме с този и онзи.“, заявява премиерът Бойко Борисов. Министърът на икономиката Делян Добрев коментира, че за това са необходими инвестиции и изтъква приетите промени в Правилника за прилагане на Закона за инвестициите. За това трябва спокойна среда, отговаря му премиерът, като заявява „Няма нищо по-лошо за инвеститорите от това да разбират, че им се развалят стари договори.“ Борисов посочва също, че фирмите предпочитат да увеличават заплатите на работещите вместо да назначават допълнителен персонал, което ражда проблема с безработицата.

Иначе на това заседание Пловдив и Добрич получиха зелена светлина да сключат европроекти за 230 млн. лева за ВиК. Стойността на проектите възлиза съответно на 125 892 865.44 лв. и 105 438 795.30лв. Ако Кохезионният фонд ЕС не покрие сумата в пълен размер, ще я поеме бюджетът.

17,5 млн. лева се отпускат за цифрови декодери на социално слаби граждани, а 13,5 млн. отиват за разширението на софийското метро. Бяха одобрени две концесии за добив на строителни материали.
Кабинетът определи „БМФ Порт Бургас“ ЕАД за концесионер на „Пристанищен терминал Бургас – запад“, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас – обект публична държавна собственост. За срока на концесията – 35 години, концесионерът ще извърши значителни по обем инвестиции в материални активи, технически средства и оборудване, възлизащи на общо 34 814 000 лв. Концесионното плащане е 900 хил. лева годишно.