Признаци на нормализация се усещат в икономическите страници на вестниците, където извънредните теми отстъпват място на обичайните делови новини. Все пак продължават гаданията за служебното правителство, което вероятно ще бъде оглавено от Саша Безуханова, според „24 часа“ и Offnews.bg.

Очаквано „Капитал“ продължава темата за оценката на управлението на Бойко Борисов и дава съвети за следващото правителство. Във вестника има интересна статия за евентуалната продажба на МКБ „Юнионбанк“, за която има поне двама твърдо желаещи – унгарската OTP Bank, собственика  на Банка ДСК и Първа инвестиционна банка (ПИБ). Други кандидати са ЦКБ и и компанията „Юнион груп“, собственост на Иван и Светослав Радеви, които основаха банката на основата на ФК „София“.  (Вестникът пропуска връзката на Светослав Радев с Петя Славова, собственичката на Инвестбанк).

Чавдар Чернев е лидерът на кръга „Банкя“, свързван и със Слави Бинев, пояснява „24 часа“ в статия, обобщаваща известната информация за бившите партньори на премиера.

Гръцкият телеком OTE може да спре планираната продажба на българското си звено „Глобул“, съобщи агенция Bloomberg. Компанията-майка успешно намери средства, за да рефинансира дълга си за тази и следващата година, съобщават „Капитал“ и „Труд“.

Срочните договори за доставка на интернет, кабелна или сателитна телевизия, както и за мобилните услуги, няма да бъдат продължавани автоматично от доставчика при изтичането им. Това гласят промени в Закона за защита на потребителите, които бяха приети на първо четене от парламента, пише „Стандарт“. Подобни промени бяха приети през 2011 г., но само за мобилните оператори. Слага се край на трикове като “устни” договори само по телефон, допълва „Труд“. Договорът може да се развали, ако се сменят програмите в пакета.

„Умни“ електромери със SIM карта, които изпращат данните за потреблението по електронен път, могат да предложат мобилните оператори, са казали от МТел за „Стандарт“. Преди месец енергийният министър Делян Добрев коментира подобни електромери като начин да се улесни свободния избор на доставчик и да се избегнат инкасаторите. Остана неясно дали тези устройства с фино отчитане няма да  натоварват сметките, тъй като засичат и минимално потребление – например, забравено дистанционно.