Наредба Н-18

Тази година донесе редица изпитания на фирмите, които извършват онлайн продажби на стоки и услуги.

Най-напред те трябваше да приведат дейността си в съответствие с изискванията на GDPR, като преценят внимателно основанията и сроковете за обработване на лични данни на своите клиенти, променят уведомленията и пренастроят каналите си за маркетинг.

В края на годината пък стана ясно, че НАП ще реализира намерението за регистрация на електронните търговци. Едновременно с новите правила на Наредба Н-18 се въвеждат по-строги изисквания към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и към производителите и търговците на такъв софтуер.

За да помогнем на бизнеса да се справи с тези предизвикателства, Медийна лаборатория организира конференцията Практически проблеми на електронната търговия.

Бизнес темаТози форум ще се проведе на 29 ноември, четвъртък от 9 часа в хотел Хемус (най-близка метростанция – Европейски съюз).

Цена: 109 лева

Важно: За двама или трима регистрирани получавате 10% отстъпка с код TWO

ЛИНК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И УСЛОВИЯ


Предварителна програма

8:30-9:15 – Регистрация
9:15 -9:30 – Откриване
9:30-11:00 – Основни понятия. Промени, наложени от GDPR.
Бенислав Вътев и екип на “Попов, Арнаудов и партньори”
11:00-11,20 – Кафе пауза
11:20-12:10 – Новите изисквания за регистрация на електронните магазини и софтуера за управление на продажбите
Веселин Трифонов, директор на отдел “Електронен одит” в Национална агенция по приходите
12:10-12:20 – Въпроси
12:20-12:40 Изисквания към софтуера за управление на продажбите (TBA)
12:40-13:00 – Кафе пауза
13:00-14:30 – Облагане доходите на физически лица от електронна търговия. Третиране по ЗДДС на различни хипотези на доставки на стоки и услуги, предлагани по интернет. Предвидени промени за 2019 г. на ЗДДС, засягащи електронната търговия на стоки и услуги.
Бойчо Момчилов, данъчен експерт
14:30-14:40 – Въпроси

Информация за лекторите

Веселин Трифонов е началник на отдел „Електронен одит”, дирекция „Контрол” – ЦУ на НАП. Служител на данъчната администрация от 1996 г., като от 2000 г. работи в ЦУ на НАП.

Участвал е в изготвянето на текстовете от Наредба Н-18, свързани с въвеждането на изисквания към софтуерите за управление на продажбите в търговските обекти.

Отдел „Електронен одит” е сформиран през 2016 г., като основните му функции са внедряване и развитие на електронния одит /обработка на данни в електронен вид в хода на контролните производства/ и мониторинг и контрол на електронната търговия.

Бенислав Вътев е младши асоцииран партньор в “Попов, Арнаудов и партньори”.
Член на Софийската адвокатска колегия от 2016 г. Дипломиран магистър по специалност “Право” в Софийски университет “Св. Климент Охридски” през 2014 г. Има придобита правоспособност като медиатор през 2016 г.

Бойчо Момчилов е адвокат и данъчен консултант. Той е работил в дирекция “СИДДО” при ЦУ на НАП и Дирекция “Контрол” в ТД на НАП – София. Автор е на множество публикации и лекции по данъчни теми. Нещатен сътрудник към Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание на Република България.

 

Медийни партньори: newbusiness.bg, pixelmedia.bg

Практически проблеми на електронната търговияПрактически проблеми на електронната търговия