Economix.bg e относително малък сайт за икономически анализи и коментари на стопанското законодателство. Той (с малки изключения) не се издържа от реклами и не се спонсорира от други организации, а разходите му досега се покриваха изцяло от собственика.

Създаването на сериозно и оригинално съдържание струва време и пари. Economix.bg не копира и заимства чужди текстове. Затова всяка статия струва повече време от средното.

Особено предизвикателство е писането на анализи, които са провокирани от обществен интерес (медийно съдържание). Докато коментарите по стопанското законодателство са вид промотиране на нашите услуги и имат бизнес логика, тези анализи – често критични към силните на деня, действат в обратната посока.

Трудно е да се намери жизнеспособен бизнес модел за сериозно медийно съдържание при условие за независимост и безпристрастност. В началото сайтът предлагаше съдържание само на абонати. Практиката показа, че това не работи. Сега той е достъпен без абонамент.

Търсейки компромисно решение, предлагам възможност за доброволен абонамент. Можете да подкрепите сайта със символична сума по Ваш избор (при избор на PayPal ще бъдете пренасочен/а чрез криптирана връзка за плащане в защитена среда).

Тази подкрепа е важна. Тя ще позволи да отделям време на сайта, да изплащам хонорари на външни автори или да обуча сътрудници.

Досегашното съдържание остава безплатно, но при липса на приходи ще бъде затруднено публикуването на нови анализи, достъпни за всички.

Тъй като не е сериозно икономически сайт да върви срещу икономическата логика, оставям съдбата на Economix.bg на неговите читатели.

Март 2018 г.

Иванина Манчева
управител на Медийна лаборатория ЕООД, издател

Ако се интересувате, попълнете формата

https://economix.bg/wp-admin/admin.php?page=wpcf7&post=44319&action=edit#TB_inline?width=900&height=500&inlineId=tag-generator-panel-radio
[wpgdprc "Съгласен съм с обработването на лични данни, така както е описано на адрес https://economix.bg/za-economix-bg/usloviya-za-polzvane/privacy . Ако не сте съгласен, но все пак желаете да подкрепите сайта, пишете на office@economix.bg"]


Изберете сума