До 5 млрд. долара може да скочи цената на строежа на бъдещия кампус на Apple, съобщи Блумбърг. Размерът на необходимите средства е с над 2 млрд. долара повече от обявената първоначално цена (под 3 млрд. долара). Цената на кв. метър надхвърля 1500 долара, което е три пъти повече от много топ корпоративни централи.
Apple Campus 2, който бе наподобен на космически кораб, бе обявен през 2011 г. от Стив Джобс.

Сградата с формата на пръстен е по дизайн на Норман Фостър. Тя ще се разпростира на площ от почти 258 хиляди квадратни метра и  ще побира над 12 хиляди служители. Тя ще бъде облицована с  12-метрови панели от извито стъкло и ще бъде завършена до 2016 г.

Сегашната централа на Apple в Купертино е с площ 79 000 кв. метра.

googleGoogle
Търсачката купи кампуса в Маунтин Вю, известен по-късно като Гугълплекс, за $319 млн. долара през 2006 г. Мястото е известно с нестандартното обзавеждане и множеството приспособления, които насърчават творческото мислене и отразяват корпоративната култура на Google. На разположение на служителите за велосипеди за придвиждване в кампуса и безплатни перални. Има игрище за волейбол, зала за боулинг, плувни басейни, стена за катерене, фитнес, 25 кафетерии и 100 микро кухни.
Google планира разширяване, като новият ще се простира на площ от около 102 хиляди квадратни метра.

Facebook
През 2011 г. Фейсбук се премести от Пало Алто в Менло Парк, където нае доскорошен кампус на Сън на улица с многозначителното име Хакер Уей. В неговите офиси, известни с това, че нямат нито една врата, също има кафетерии, фитнес зала, собствен медицински възел. Наскоро компанията получи разрешение за строителство нов кампус с офис сграда, чиято площ ще бъде 433 555 кв. метра.