След изключването на мощности пред уикенда се стигна до спиране на работата в мините в „Марица Изток“ и „Бобов дол“, пише „Стандарт„. Синдикатите твърдят, че въглищата се продават под себестойност и настояват ДКЕВР да преразгледа подобни необосновани разходи на производителите по цялата верига. За днес е насрочен голям протест.

Проект за промени в закона за хазарта се е промъкнал в спешния дневен ред на парламента и поражда съмнения за лобизъм, пише „Капитал„. Забавя се приемането на наредбите, които ще уредят лицензирането за интернет хазарта и ще принудят доставчиците да филтрират достъпа до онлайн казина без лиценз. Компании, регистрирани в част от офшорните зони по света, от 1 април ще могат да участват в дружества, които се занимават с хазарт у нас, акцентира „Труд„.

Същевременно в Държавен вестник е публикувана наредбата за организация на хазартни игри от разстояние и за подаване на информация към НАП.

Спад на броя на сделките с недвижими имоти, макар и със затихващо темпо, спад и на цените, макар почти незабележим – тази тенденция ще се запази и през 2013 г., прогнозира „Явлена“. Цените доближават дъното, става ясно от анализа, публикуван в „Труд“.

Свинското и пилешкото месо са с 18% по-скъпи този февруари, спрямо същия месец на 2012 г., показват данни на Държавната комисия по стоковите борси, пише „Труд

Пловдивската „Хъс“ официално поиска „Металснаб“, пише „Капитал Дейли„. Сделката мина през междинен етап – продажба на физическо лице, заради разрешителните. Преди три месеца „Кльокнер“ продаде компанията на Александър Маринов за сума межзу 10 и 15 млн. лв.

Италия и Кипър може да напуснат еврозоната, Латвия поиска да влезе, пише „Сега„.

ИНТЕРВЮ

Състоянието на бюджета не бива да се драматизира, но има основания за притеснения, казва Христина Вучева в чудесно интервю за „Сега“.

И още: „Неразбирането, че бюджетът е закон, доведе до всеизвестните грешки – неплащане на доказани задължения към бизнеса, присвояване на резерва на здравната каса, невнасяне на дължимите вноски за здравно осигуряване за тези групи, за които по закон отговаря държавата, неизвършване на обещаната реформа в държавната администрация и здравеопазването.“