Корпоративна

Италианският предприемач Едоардо Миролио е продавачът на 50% от „Техномаркет“ на компанията „НСН Инвестмънт“, която е собственост на Ирена Кръстева и Делян Пеевски.

Това стана ясно от разрешението на КЗК за сделката. Антимонополният орган се е произнесъл по исканата концентрация в рекордно кратък срок – от 4 януари до 20 януари. За това, че депутатът иска да придобие компанията за търговия с бяла и черна техника се разбра в края на 2015 г., но продавачът не бе обявен.

От текста на разрешението става ясно, че условие за приключване на сделката е вдигане на запора върху акциите в „Техномаркет България“ АД, наложен от СГС по искане на „Корпоративна търговска банка“ АД.

След осъществяване на планираната сделка „НСН Инвестмънт“ ООД ще придобие собствеността върху 50% от капитала на „Техномаркет България“ АД (при условие, че отпадне ограничението за прехвърляне и наложения запор върху 25% от акциите), което ще му осигури упражняването на отрицателен едноличен контрол.
Разпределението на акционерния капитал между останалите акционери се запазва същото: Николай И. Китов (12,2%), Евгений Гълъбов (11,15%), Ангел Велев (11,5%), Domtech Holding AG (15,15%).