Новини, Медии

Подслушването е заглушило икономическите теми в повечето издания и те информират предимно за текущи сделки.

Ще бъдат ли засегнати български вложители в Кипър, се пита “Банкеръ“. Само за последните осем години в Кипър са регистрирани над 2150 фирми, които правят бизнес у нас. От началото на тази година броят им е около 30. Но това по никакъв начин не означава, че всички тези дружества си държат парите на депозити в тамошни банки. Голяма изненада ще е, ако те поддържат единствено разплащателни сметки, през които да става движението на парите. А сумите да са на депозити в български банки, чиито титуляри са кипърските офшорки, пише изданието.

Не 12 млн. евро, а 8.5 млн. евро е цената на сделката за “Нетинфо”, която “Дарик” ще плати, съобщава “Капитал“.

345 млн. лв. е стойността на новия завод за боклука, а конкурсът бе спечелен от гръцките Актор и Хелектор, съобщава “24 часа“. Обединението е предложило по-ниска цена за преработка на битови отпадъци – 60,69 лв./тон.

ПИБ отрича, че е изкупула холдинга на Васил Божков, пише “Сега“. Вестникът информира и за удължаването на срока за оферти за БДЖ – Товарни превози.

Контролните уреди, които от “Лукойл България” са монтирали по продуктопровода от “Нефтохим” до софийската база “Илиянци” и разклоненията по пътя, не предават данни на митниците и не са преминали през метрологичен контрол, съобщават повечето вестници. Европейската комисия прекрати наказателната процедура срещу България, свързана с нарушения на територията на Национален парк Пирин, започната по сигнал на коалиция “За да остане природа в България”, информират “Стандарт” и “24 часа”.

За нежелани бързи заеми информира “Труд“. Заемите са револвиращи и се подновяват, без клиентите изобщо да знаят, че дължат още пари.