Васил Божков е продал своето участие в пътностроителната фирма “ПСТ Холдинг”, съобщава „Труд„. Вчера същият вестник съобще, че Държавата се готви да разтрогне договора с обединение между ПСТ и австрийска фирма за отсечката на магистрала “Марица” между Димитровград и Харманли, тъй като на участъка не се работи. Но премиерът е заявил, че няма политическо решение за това (не е сигурно дали трябва да има:)).

Според източници на „Капитал Daily“ „ПСТ холдинг“ е придобита преди няколко седмици от дружество, свързано с основния кредитор – Първа инвестиционна банка.

Това е поредната предизборна смяна на собствеността в голяма компания.

Бързото връщане на ДДС на определени фирми няма да започне и от 1 май. Министерството на финансите (МФ) е поискало от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се произнесе дали т. нар. „златен стандарт“ е дискриминационен, съобщават „Сега“ и „Стандарт“.

Новата директива за цигарите, която подготвя ЕК, може да доведе до ръст на контрабандата им в България от 45 до 100%, според анализ на „Роланд Бергер“ по поръчка на „Филип Морис“. Освен това страната ни можела да загуби 29 000 работни места, свързани с тютюневия бранш, а приходите за бюджета да намалеят с до 470 000 годишно, цитира данните „24 часа„. Става дума за директива, която ще забрани ментоловите и слимс цигари и евентуално ще уеднакви кутиите.

Цената на тока на свободния пазар е с 5 до 15% по-ниска, съобщава Стандарт, но не става ясно дали тя ще падне за малките фабрики, като се прибавят всички такси.

Има мащабен контрабанден внос на храни, от което страната губи 1 млрд. лева, съобщава „Преса„.

Парното в София ще бъде с две цени, като топлоенергията до 250 квтч ще има отстъпка от 20%, информира „Монитор„.