Новини, Медии

Икономистът Петър Чобанов и собственикът на печатница „Демакс“ Петър Кънев са сред вероятните нови министри в правителството на Пламен Орешарски, а „Труд“ „номинира“ и доц. Стоян Александров. Волен Сидеров подкрепи соцлидера Сергей Станишев, че преговорите за подкрепа на програмното правителство трябва да се правят публично и пред камери, набляга „Стандарт„.

Голяма част от депозитите със суми над 1 млн. лв. се откриват с пари, които идват от чужбина, обясняват „Стандарт“ и „Сега“.

Екоминистерството е позволило през 2010 г. изграждане на 4-седалков лифт на Платото в Пирин в нарушение на Закона за опазване на околната среда, Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк Пирин, реши окончателно ВАС. Това решение е обрат на 180 градуса в хода на делото, тъй като на 16 януари тази година тричленен състав на същия съд постанови, че разпореждането на Нона Караджова е законно, пише „Капитал„. Решението на ВАС е ключово в дългогодишния спор за строителството в Пирин с оглед на евентуални бъдещи спорове и планове, допълва „Сега„.

Кабелни оператори от сдружение „Тв клуб 2000“ заплашват да спрат да излъчват Би Ти Ви и останалите й канали заради  прекалено високи цени излъчване на програмите. Според телевизията малките кабелни оператори криели броя на абонататите, а те искат преподписване на  договорите на база реалeн брой абонати, обяснява „24 часа“.

Грандиозен скандал се разрази в холандския парламент заради разкритите наскоро измами със социални помощи от българи, писа в. „Файненшъл таймс“, цитиран от „Сега„. В края на април телевизия RTL съобщи, че полицията в Холандия разследва измами в големи размери, извършени от български банди чрез молби за жилищни помощи и други социални плащания от местната социална система.

Сингапур също подписа споразумение за споделяне на данъчна информация с Организацията за сигурност и сътрудничество (ОИСР), съобщава „Капитал Дейли“. Любопитен поглед към кипърската кризата – от 2009г. насам Bank of Cyprus с готовност е инвестирала в рисков и обещаващ високи доходи гръцки дълг в опит да компенсира влошаването на балансовите си данни от увеличаващите се лоши кредити, става ясно от изданието. А най-големите компании, прибрали парите си от двете главни кипърски банки през първите две седмици на март, са именно руски и източноевропейски, пише в друг материал вестникът.