„Капитал Дейли“ задава приоритетите на новото правителство. „Потенциалните рискове са, ако изпълнението на бюджетните приходи се влоши заради политическата несигурност и ниска бизнес активност, дали ще приложи инструментариума на предишните две правителства – да бави плащанията и възстановяването на ДДС, или ще приеме увеличаване на държавния дълг в името на коректното отношение на държавата към частния сектор“, пише вестникът.

Правителството на Бойко Борисов изглежда ще сдаде властта при критично нисък фискален резерв, става ясно от публикация на Сега. По последни данни на БНБ към 8 март фискалният резерв в централната банка възлиза на 2.7 млрд. лв. В търговски банки според експерти са депозирани други 300 млн. лв. Така общите резерви на държавата в момента са около 3 млрд. лв. при заложен минимум от 4.5 млрд. лв., който трябва да бъде постигнат в края на годината.
аричните резерви на държавата отново слязоха на критично ниски нива. По последни данни на БНБ към 8 март фискалният резерв в централната банка възлиза на 2.7 млрд. лв. В търговски банки според експерти са депозирани други 300 млн. лв. Така общите резерви на държавата в момента са около 3 млрд. лв. при заложен минимум от 4.5 млрд. лв., който трябва да бъде постигнат в края на годината.

Всяка пета фирма у нас смята да наема персонал между април и юни. Най-голяма вероятност да си намерят работа има за строителите в района на Пловдив. Варна е другият регион, където се очаква скок на свободните позиции. 23 на сто от строителните компании заявяват, че ще търсят нови работници в следващите три месеца. Търсят се още работници в  земеделието, финансите, в ресторантите и хотелите, ИТ, съобщава за „Стандарт“ Надя Василева, управляващ директор на Manpower у нас. ABB смята да открие завод с 600 работни места.

„24 часа“ съобщава за открито конско месо в салами.

В края на февруари досегашният шеф  на НАП – Пловдив  Николай Брънчев е освободен от поста “директор” за трети път през последните 4 години и за мястото му е обявен редовен конкурс. „Труд“ разказва за сагата.

В същия вестник има и публикация за възможно манипулиране на индекса СОФИКС с цел да се спечелят залози, направени в Евробет.