Номинацията на Пламен Орешарски за бъдещ премиер на правителство с участието на левицата и заявените други кандидатури за този пост (Меглена Кунева от името на изправена пред изпитания „България на гражданите“ и Боян Дуранкев от формацията на Алексей Петров и Слави Бинев) заемат солидно място във вестниците.

Шумно провъзгласените катарски инвестиции у нас са нула лева, става ясно от тази любопитна и поучителна статия в „Сега.“ „Катар холдинг“, който е под шапката на държавния инвестиционен фонд „Катар Инвестмънт Ауторити“, е депозирал в Българската банка за развитие едва 50 милиона от обещаните 200 милиона долара. Причината за провала е липсата на проекти.

Средният ръст на пенсиите от днес е с 23.11 лв., пише „Труд„.

Според прогнозите на Saxo Bank еврото ще се срине до ниво от около 1,22 EUR/USD (1,60 лв. за долар) в края на първото тримесечие и до 1,12 EUR/USD (1,75 лв. за долар) в края на годината. Според по-смелите прогнози на Morgan Stanley до края на 2015 г. курсът на еврото ще падне близо до паритет с долара. Цветослав Цачев от „Елана“ обаче не съветва пред „Стандарт“ да се обръщат спестяванията в долари.

Какви са изискванията към биохраните и как да сме сигурни, че купуваме органичен продукт – отговорът в „Капитал„.

АНАЛИЗИ

[quote style=“1″ author=“Емил Хърсев, в. Сега“]Новата кипърска сделка е не само още по-тежка, тя е небивал удар по досегашния световен финансов ред. Тройката смени политиката си от спасяване (bailout) към самоспасяване (bail-in) …
Спасителите суспендираха „свободите“ на ЕС: В Кипър вече не важи „втората свобода“ (за движение на капитали в рамките на съюза). В Англия гласят да отменят „третата свобода“ (движение на хора). Какво остава от прокламираните и ратифицирани принципи на ЕС?[/quote]