Новости и подобрения от Apple

от автор

0 коментара Техно

Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS 7, разполагаща с по-лесен за използване интерфейс, нови функционалности и по-изчистени дизайнерски елементи. Това стана по време на своята ежегодна конференция за разработчици (WWDC), която се провежда в Сан Франциско. Сред новостите е функцията AirDrop, която позволява споделяне на файлове с хора в близост; подобрен е гласовият асистент Siri, който ще може да търси в Twitter, Wikipedia и Bing.

Новата версия на десктоп операционната система OS X ще се нарича Mavericks и ще бъде достъпна за разработчици тази седмица, а за потребителите – през есента, съобщи Wired. Сред обновените характеристики ще бъде събирането на всички прозорци в отделен таб. Ще могат да се слагат тагове на документите с цел по-добро намиране. Системата позволява да се отворят различни приложения в режим full-screen.

Сред новостите е и онлайн радиото iTunes, коeто ще се издържа от реклама. Както и популярното радио Pandora стрийминг услугата на Apple ще предлага тематични радио станции, а също и колекция от избрани песни.

Apple представи и напълно новия Mac Pro, който ще е във формата на цилиндър, позволяваща по-добро охлаждане. Той ще предложи процесор Intel Xeon с до 12 ядра, PCI контролер с пропускателна способност 1.25 Gbps при четене и 1Gbps при запис, както и 20-гигабайтов порт Thunderbolt 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *